اگر میخواهید هنر خیاطی را به صورت اصولی انجام دهید باید یکی از انواع متد خیاطی را برای پیشبرد کار خود انتخاب کنید؛ و اما چنانچه برای انتخاب روشهای خیاطی به صورت حرفهای سر چند راهی قرار گرفتهاید باید گفت برای انجام هنر خیاطی متدهای زیادی وجود دارد که هر کدام دارای سبکها و شیوههای متفاوتی هستند. در واقع برخی متدها دشوارتر و بعضی دیگر آسانتر هستند؛ پس سؤال اینجاست که با چه متدی بهتر است خیاطی را یاد بگیریم؟
اگر قصد دارید مانند خیاطان ماهر کار دوخت و دوز انواع پوشاک و منسوجات دیگر را انجام دهید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا شما را با انواع متد خیاطی و بهترین متد خیاطی بدون الگو آشنا کنیم.
اهمیت شناخت انواع متدهای خیاطی
اگر میخواهید شما با سرعت بالا و حساسیت زیادی کار خیاطی را انجام دهید باید برای طراحی الگوها و دوخت لباسهای متنوع به دقت انواع متدهای خیاطی را بشناسید؛ زیرا این کار باعث میشود شما با اندازهگیریهای دقیق و استفاده از چرخ خیاطی صنعتی لباسهایی با فرم ایده ال و مطابق با جدول سایز بندی برای مشتریان بدوزید. البته برای آشنایی با انواع متد خیاطی همراه با نکتههای ریز و درشت میتوانید از انواع چرخ خیاطیهای خانگی ذیل هم استفاده کنید:
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۳۹۹A
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۸۰۱ استوک ژاپن
- چرخ خیاطی جانتک مدل k500
- چرخ خیاطی جانتک مدل SP75000
- چرخ خیاطی و گلدوزی کاچیران مدل ژانیتا ۴۰۳۰ پلاس
- چرخ خیاطی و گلدوزی کاچیران مدل ژانیتا ۴۰۲۰
- چرخ خیاطی و گلدوزی کاچیران مدل رز ۳۳۰ پلاس
- چرخ خیاطی مارشال گلدوزی مدل ۹۵۰S
- چرخ خیاطی مارشال مدل ۸۳۵S -MAX
- چرخ خیاطی مارشال مدل ۹۲۰s
راحت ترین متد خیاطی
چنانچه جزو کسانی هستید که به تازگی شروع به دوخت و دوز با چرخ خیاطی خانگی و یا چرخ خیاطی صنعتی کردهاید بهتر است برای آموزش دوخت لباسهای متنوع در بین انواع متد خیاطی از متد گرولاین استفاده کنید؛ زیرا متد گرولاین یکی از راحت ترین متد انگلیسی است که برای تهیه الگوی لباس تمام قسمتهای بدن با کمترین محاسبات و تکنیکها اندازهگیری و سایز میشود، بنابراین شما میتوانید با تهیه یک الگوی دقیق و بدون اشتباه به عنوان یک فرد مبتدی و تازه کار اندازههای دقیق و حساب شدهای را روی هر نوع پارچهای پیاده کنید.
خوب است بدانید که متد گرولاین برای دوخت انواع شومیز، دامنهای تنگ و هر نوع لباس دیگری به کار میرود، ولی این متد بیشتر برای دوخت مانتو و لباسهای نازک دوز زنانه رایج است.
بهترین متد خیاطی برای تولیدی
متد مولر یک نوع متد آلمانی است که به عنوان یک روش اصولی و بهترین متد خیاطی برای تولیدیها و مزونها به کار میرود. غالباً در بین انواع متد خیاطی همواره متد مولر در عین سادگی برای رسم الگوی لباس اندازهگیریهای دقیقی دارد، بنابراین شما با استفاده از ابزارهای خیاطی مثل خط کش، مداد، ماشین حساب و همچنین کاغذ الگو و در نظر گرفتن متد مولر میتوانید لباسهایی متناسب با اندام هر فردی بدوزید. اگر میخواهید برای انجام این کار از بهترین لوازم خیاطی استفاده کنید ما در فروشگاه اینترنتی نخ سوزن باکیفیت ترین لوازم خیاطی و ملزومات چرخ خیاطی را با مناسب ترین قیمت در هر کجای کشور به دستتان میرسانیم.
بهترین متد خیاطی بدون الگو
دقت کنید متد خیاطی ایتالیایی جزو متدهای بدون الگو است که طرفداران زیادی دارد. شما میتوانید بدون کشیدن الگو هر نوع طرح و مدلی را به طور مستقیم روی پارچه پیاده کنید.
بهترین متد خیاطی بدون پرو
در بین انواع متد خیاطی غالباً متد ترک به عنوان بهترین متد خیاطی بدون پرو شناخته میشود؛ چون لباسهایی که با استفاده از متد ترک دوخته میشود تن خور بسیار مناسبی دارند بنابراین هیچ نیازی به پرو آنها نیست. البته در سالهای اخیر خیاطان حرفهای بیشتر از متد ترک برای طراحی الگوی لباسهایی مثل شلوار، لباسهای رسمی و همچنین کت و دامن استفاده میکنند.
متد متریک بهتر است یا مولر؟
اگر چه محاسبههای اندازهگیری و الگو کشی در متد متریک تا حدودی سادهتر از متد مولر است؛ ولی متد مولر الگوهای دقیقتر و کاملتری را در اختیار شما قرار میدهد. به همین دلیل متد مولر بیشتر از متد متریک مورد توجه افراد مبتدی و حتی خیاطان حرفهای قرار گرفته است، پس اگر برای الگو کشیدن و انجام محاسبات حوصله زیادی دارید و سعی کرده با دقت و زمان کافی کار دوخت و دوز را انجام دهید مطمئناً متد مولر خیلی بهتر است متد متریک است.
متد خیاطی ایرانی
تا به حال در بین انواع متد خیاطی نیز متدهای زیادی برای انجام هنر خیاطی ابداع شده است؛ چون هر کشوری با توجه به اندام و اندازههای مردم مناطق خود متد خاصی را مورد استفاده قرار میدهد. به همین دلیل خیلی از این متدها با سبک خیاطی ایرانی و اندام مردم ایران سازگاری ندارد. از این رو خیاطان حرفهای ما در ایران با بهرهگیری از اندازهگیریها و محاسبات خاصی برای دوخت لباسهای پوشیده سعی کردند چندین متد خارجی را در زمینه دوخت و طراحی لباس با یکدیگر تلفیق کنند سپس متد جدیدی را سازگار با فرم اندام ایرانیان با متد خیاطی ایرانی ابداع نمایند.