چنانچه در حین خیاطی متوجه شدید که توپی چرخ خیاطی شما سفت شده است و سوزن بالا و پایین نمیرود باید سریعاً برای تعمیر توپی چرخ خیاطی خود اقداماتی را انجام دهید. چون توپی چرخ خیاطی نقش بسزایی در عملکرد این دستگاه دارد، از این رو سفت شدن این قطعه پلاستیکی که روی بدنه چرخ خیاطی خانگی قرار دارد به طور کامل فرآیند دوخت و دوز را مختل میکند. پس موقعی که توپی چرخ خیاطی شما خراب یا سفت میشود یعنی اجازه نمیدهد که سوزن چرخ خیاطی به کار دوخت و دوز پارچه ادامه دهد باید در اسرع وقت با تعمیر توپی چرخ خیاطی این مشکل را برطرف کنید.
چرا توپی چرخ خیاطی نمیچرخد ؟
نچرخیدن توپی چرخ خیاطی به دلایل زیر مربوط میگردد:
-
نخکشی نادرست
اگر مسیر نخکشی بهدرستی طی نشده باشد یا نخ از بخشهای اشتباه عبور کرده باشد، توپی هنگام چرخش گیر میکند و حرکت دستگاه مختل میشود.
-
کشش نخ نامناسب
کشش بیش از حد یا خیلی ضعیف نخ باعث ناهماهنگی بین حرکت سوزن و ماکو میشود و همین موضوع عملکرد روان توپی را مختل میکند؛ در چنین شرایطی، بررسی تنظیمات نخ و تعمیر توپی چرخ خیاطی توسط یک فرد متخصص میتواند از آسیبهای بیشتر جلوگیری کند و دستگاه را به حالت عادی بازگرداند.
-
قرارگیری غلط ماکو
اگر ماکو درست در محل خود قرار نگیرد یا لق باشد، حرکت چرخدندههای متصل به توپی دچار اختلال میشود.
-
عدم روانکاری و تمیزکاری منظم
خشکی قطعات داخلی بهخاطر نبود روغن و تجمع پرز و گردوغبار، مانع از چرخش روان توپی میشود.
-
چرخش برعکس توپی
چرخاندن توپی در جهت مخالف ممکن است باعث قفل شدن آن و ایجاد فشار غیرطبیعی بر اجزای داخلی دستگاه شود؛ در این شرایط، برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر، تعمیر توپی چرخ خیاطی و بررسی کامل قطعات داخلی توسط تکنسین متخصص ضروری است.
-
گیر کردن چرخدندهها
در صورت ساییدگی یا زنگزدگی چرخدندهها، ارتباط بین قطعات داخلی قطع شده و توپی قفل میکند.
-
خرابی یا کثیفی قطعات داخلی چرخ خیاطی
تجمع گردوغبار، پرز و روغن کهنه در قطعات داخلی مانند ماکو، چرخدندهها و بلبرینگها، میتواند باعث اختلال در عملکرد توپی و در نهایت نچرخیدن آن شود.
توپی در چرخ خیاطی یک قطعه پلاستیکی است که با به چرخش درآوردن قطعات اصلی درون دستگاه باعث بالا و پایین رفتن سوزن چرخ خیاطی و در نهایت بخیه زدن نخ روی پارچه میشود. پس اگر توپی هر نوع چرخ خیاطی صنعتی یا چرخ خیاطی خانگی مثلاً چرخ خیاطی ژانومه سفت شود و یا گیر کند بدون شک سوزن نمیتواند به درون ماکو رفته و کار دوخت و دوز را انجام دهد و نیاز به بررسی و تعمیر توپی چرخ خیاطی خواهد بود.
چگونه توپی چرخ خیاطی را باز کنیم؟
باز کردن توپی چرخ خیاطی کاری است که باید با دقت انجام شود، اما از آنجا که علت خراب شدن و گیر کردن توپی بیشتر مربوط به قطعات داخلی دستگاه است، توصیه نمیشود که خودتان اقدام به باز کردن آن کنید. باز کردن توپی چرخ خیاطی بدون تخصص ممکن است باعث آسیب جدی به دستگاه شود.
بهتر است در صورت بروز مشکل، برای تعمیر و تعویض قطعات داخلی چرخ خیاطی، با کارشناسان متخصص در این زمینه مشورت کنید. تیم حرفهای فروشگاه نخ سوزن آماده است تا به شما در تعمیر توپی چرخ خیاطی و دیگر مشکلات فنی کمک کند.
علت نچرخیدن توپی چرخ خیاطی ژانومه
فرقی ندارد که چرخ خیاطی شما از نوع چرخ خیاطی صنعتی است یا از نوع چرخ سردوز، چرخ خیاطی میاندوز و یا چرخ خیاطی راسته دوز است. مهم این بوده که چرخ دندهها و یا اجزای توپی انواع چرخ خیاطی صنعتی و خانگی مثلاً
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۶۳۲
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۶۳۳
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۶۴۰
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۶۴۳
- چرخ خیاطی ژانومه مدل ۶۲۵
گاهی اوقات گریپاژ میکنند که این مشکل معمولاً به علت حرکت نکردن آزادانه چرخ دندهها داخل دستگاه رخ میدهد. بنابراین اگر علت سفت شدن توپی چرخ خیاطی ژانومه شما گریپاژ کردن چرخ دندهها است بدون شک برای تعمیر توپی چرخ خیاطی به دانش فنی و تخصص زیادی نیاز دارید. بهترین کار برای حل این مشکل استفاده از ملزومات چرخ خیاطی اورجینال و باکیفیت از فروشگاه نخ سوزن است.
علت سفت شدن توپی چرخ خیاطی جک
حواستان باشد تمام چرخ خیاطی های صنعتی از قبیل
- چرخ خیاطی بطر کامپیوتری سرعت بالا جک مدل S5
- چرخ میاندوز کامپیوتری جک مدل K4-UT
- چرخ لویس جک
- چرخ دو سوزن دو ماکو کامپیوتری جک JK-58750D
- چرخ خیاطی راسته دوز ضخیم دوز جک A4H
ممکن است در اثر فراموش کردن روغن کاری به موقع یکدفعه توپی چرخ خیاطی قفل کند؛ چون چرخ خیاطی جک دارای قطعات و همچنین چرخ دندههای بسیار زیادی است، بنابراین تمام این قطعات برای رفع ساییدگی و حرکت روان به روغن کاری منظم احتیاج دارند. از این رو سهل انگاری در انجام روغن کاری به موقع قطعات چرخ خیاطی سبب گیر کردن توپی چرخ خیاطی میشود. پس برای تعمیر توپی چرخ خیاطی باید در اسرع وقت تمام چرخ دندهها و قطعات داخلی دستگاه را با روغن سفید چرخ خیاطی روانکاری کنید.
تعمیر توپی چرخ خیاطی کاچیران
قفل شدن توپی چرخ خیاطی کاچیران معمولاً به دلیل گیر کردن نخ، خشکی قطعات یا جمع شدن پرز و گردوغبار در بخش ماکو یا توپی اتفاق میافتد. برای رفع این مشکل، ابتدا دستگاه را خاموش کرده و دوشاخه را از برق بکشید. سپس قاب روی ماکو و توپی را باز کرده و با دقت نخهای گیر کرده یا پرزها را پاکسازی کنید. در مرحله بعد، با استفاده از روغن مخصوص چرخ خیاطی، بخشهای متحرک توپی را روانکاری نمایید. در صورتی که با این اقدامات مشکل برطرف نشد، ممکن است نیاز به تنظیم مجدد توپی یا بررسی قطعات داخلی توسط تعمیرکار متخصص وجود داشته باشد.
تجمع پرز و گرد و خاک درون دستگاه و مخلوط شدن آنها با روغن چرخ خیاطی باعث ایجاد مواد زائد و منسجمی درون دستگاه میشود. در نتیجه حرکت توپی چرخ خیاطی مختل شده و در نهایت حرکت سوزن چرخ خیاطی دچار مشکل میشود. از این رو سعی کنید هر چند وقت یکبار برای تعمیر توپی چرخ خیاطی قسمتهای مختلف دستگاه را به دقت تمیز کنید.
تنظیم توپی چرخ خیاطی
خوب است بدانید که اختلال در تنظیمات مربوط به طول دوخت، فشار پاشنه و همچنین سرعت دوخت چرخ خیاطی و فشار سوزن میتواند یکی از دلایل خراب شدن توپی چرخ خیاطی باشد، پس قبل از اینکه برای تعمیر توپی چرخ خیاطی دست به کار شوید و برخی قطعات را تعمیر یا تعویض کنید با بررسی تنظیم توپی چرخ خیاطی این مشکل را برطرف کنید.
حرف آخر فروشگاه نخ سوزن
اگر توپی چرخ خیاطی شما هم سفت شده است و کار نمیکند به احتمال زیاد قطعهای از مکانیسم داخلی چرخ خیاطی دچار مشکل شده است. چنانچه برای تعمیر توپی چرخ خیاطی نیاز است که قطعهای از دستگاه را تعمیر یا تعویض کنید اصلاً نگران نباشید چون ما در بازرگانی شفیعی از طریق فروشگاه اینترنتی نخ سوزن تمام ملزومات چرخ خیاطی خانگی و صنعتی را با مناسب ترین قیمت و تضمین اصالت کالا در هر کجای کشور به دستتان میرسانیم.